lördag 30 januari 2016

Mer drömfångare




Idag ska denna skapelse iväg till ett nytt hem. Nu får man även ett bättre hum om hur stora de är när de har en cirkel med diametern 30 cm. De blir ganska maffiga på väggen faktiskt! Jag ska testa och göra några mindre också. 


DIY - Drömfångare



Jag är mästaren på att drömma mardrömmar, så är det bara. Igår fick jag nog och beslutade att göra en egen drömfångare, vilket jag tyckte var så roligt att jag gjorde två och sedan fyra. Det som inte syns på bilden är att de är ganska så stora, själva cirkeln på den övre drömfångaren mäter 28 cm i diameter, den undre något mindre.

Kul att ha fått tillbaka pysselnerven på riktigt, jag har saknat den!

torsdag 28 januari 2016

Komma överens





Sedan Sunny flyttade in i stallet har Gubben känts mycket gladare, men... Sunny fick sig nog en roll hon inte väntat - ledarrollen. Gubben ger sig för allt och alla. Han är så lågrangad att jag aldrig sett något liknande. Men han verkar gilla det så. Sunny däremot tror jag egentligen blev mest obekväm. Från början var hon väldigt vaksam och jagade bort sin nya kompis från allt och speciellt maten, ibland ganska aggressivt. Vi fick lov att göra om lite i hagen så att den blev rymligare just vid lösdriften och fram till grinden och vattenbaljan, innan hade vi en bit av ett staket kvar just vid platån där lösdriften och grinden är, så man kunde stänga in dem där på en mindre yta om man hade behov av det. Men när det staketet togs bort gick allt helt plötsligt mycket smidigare. Nu kan de stå ganska nära varandra och äta och har faktiskt busat lite i hagen tillsammans. Jag tror de två pärlorna börjar komma överens!

onsdag 27 januari 2016

Ankhuset


När vi köpte gården fick vi med ett riktigt ruckel till före detta hönshus. Eller ja, grunden är en helgjuten platta och det fanns fyra väggar, så det var ju helt okej. Sedan var det ett pulpettak med en presenning över, vilket hade lett till ruttna bräder och bara snusk till isolering i taket. Dörren som fanns innan var helt förfallen och gick inte att stänga. Men idag är det lite annorlunda. Kalle har lagt om till sadeltak med riktiga takstolar, spönat om utsidan, satt upp vindskivor och knutar, dragit el och bytt dörr. Och vad gjorde jag då? Jo, jag har byggt själva gården som man kan skymta i bakgrunden. Jämn arbetsbörda... Till våren ska ankorna äntligen få flytta in! 

Jag måste verkligen leta upp en "före" bild.

tisdag 26 januari 2016

Blyerts


Brorsdottern föll offer för min blyertsträning i helgen. Har aldrig tecknat med bara stiftpenna förut, men jag måste erkänna att det är en fantastisk uppfinning!

söndag 24 januari 2016

Tofflor



Jag har inte skrivit så mycket om den krabat som gör att jag växt ur alla mina kläder. Den som har töjt ut magen till oigenkännlighet. Men han eller hon som nu är där inne är mycket efterlängtad. Ett steg i processen att förbereda sig resulterade i små tofflor i fleece. Dessa blev ordagrant små. Alltså för små. Men nu är det bara att göra mallen större och på´t igen! 



Landskapet


Vem kan motstå att titta lite extra på landskapet när det visar sig från denna sida? Vintern visar upp en praktfull sida just nu. Hästarna njuter av att termometern visar några minus och de slipper täcken, blöta och snålblåst. Vi har en fantastisk utsikt från vår gård, det kan jag nog gott erkänna. Från köksfönstret kan man se hur åkermark sträcker sig fram och det känns nästan omöjligt att det om någon månad kommer vaja högt gräs just där. 





Hästarna står ofta och blickar ut från sin höjd. Det har ett gott spaningsläge på nejden, ser alla som går förbi och springer nyfiket efter hästar och ryttare som passerar på vägen intill. Ibland är livet bra gott. 


torsdag 14 januari 2016

Blå badrummet


Okej, jag har aldrig önskat mig ett badrum som går i denna blåton på golv och väggar. Men ibland får man göra det bästa av saken, andra projekt står långt före på renoveringslistan och på något vis tycker jag det känns charmigt. Detta är ett mindre badrum på övervåningen och ett skönt komplement till det moderna kaklade badrummet på nedre plan.

Det en härlig lyx att ha ett badkar, sjunka ner i lite för varmt vatten och ligga kvar tills det har svalnat.  Med en god bok i näven.












tisdag 12 januari 2016

Cayuga ankor

Jag och Kalle fick ju en sådan härlig bröllopspresent i somras av pappas kusin med familj. Två ällingar av rasen Cayuga. Vi hade tidigare inte ens funderat på just ankor, men nu känns det definitivt som ett alternativ till de höns som vi egentligen planerat för. Det kommer stå ankhus istället på det hönshus som vi i höstas nästan färdigställde. Jag fortsätter gärna med Cayuga rasen också, de är riktigt stiliga och jag har blivit kär i deras personligheter.
Jag har haft svårt att könsbestämma dem, rättare sagt så klarade jag det inte alls. Men det verkar som att det är två honor, åtminstone har vi börjat få ägg, nästan varje dag! Så otroligt roligt och gott!

Bild från Google.

Här är ällingarna bara någon vecka, Kim är den ljusare och Sam den mörka. Lite oklart huruvida Kim är helt renrasig då de tydligen inte brukar skifta så mycket i färg, i dagsläget är hon mörkbrun och ganska svår att skilja från sin svart och grönskimrande syster dock!


Tänk att de nu växt så pass mycket att de lägger så här stora och vackra ägg:









måndag 11 januari 2016

På allvar


När Wille får en pipleksak är det blodigt allvar. Denna fick han av min kompis Evelyn i julklapp. Den höll nog bara 10 minuter innan han "dödat" pipen inuti, men sen springer han omkring med tygslamsan och är så nöjd! Evelyn vet då precis vad han vill ha! Hon fotograferar också hundar, så om ni är intresserade av fantastiska bilder på era fyrbeningar så tveka inte med att kika in här: www.evelynedblad.com 

Inspiration att skapa!

Jag har haft en ovanligt stor inspiration att skapa senaste tiden! Och då menar jag att teckna, det är tillsammans med djur det äldsta och starkaste intresse jag har. Och det gäller att vårda det väl. Man tappar snabbare än man tror! Jag valde att ha ett typ av nyårslöfte i år, nämligen att må bättre. Detta är en av vägarna till det målet, jag mår så gott när jag får ägna mig åt att skapa!

Ibland måste man teckna bara åt sig själv och denna bild är verkligen ett resultat av det. Bit för bit kommer den till liv.






Sista steget är färgläggning i Photoshop, otroligt tidskrävande!