tisdag 17 november 2015

Äpplen i miniatyr


Senast på pyssellistan inför Norrabergets julmarknad i Sundsvall stod små äpplen gjorda av lera. Knådade ihop dem igår kväll och målade dem idag, gillar verkligen denna snabbtorkande lera! Tänker mig att alla mina halsband kommer gå för 50:- styck - det är ju sådant jag själv tycker är halv nöjet med att gå på marknader. För det första uppskattar jag stämningen och för det andra vill jag kunna fynda! Därav kommer jag att hålla låga priser.




torsdag 12 november 2015

Julkort

Har knåpat ihop ett julkort som jag ska försöka printa ut ett gäng av inför Norrabergets julmarknad i Sundsvall. Gjord i tusch, inscannat till datorn där jag sedan färglagt i Photoshop. Det tar ganska lång tid, men jag gillar att fixa färgläggningen i datorn. Det blir så skarpa och härliga färger!


onsdag 11 november 2015

Ugglor och rävar

Nu är Amanda och jag igång inför årets julmarknad på Norraberget i Sundsvall. Det är, utan att ljuga, en helt fantastisk marknad! Det brukar vara en sådan härlig stämning, stort utbud på hantverk, massor att äta och smaka, sång och musik, tomtar och allt därtill!

I år har jag haft tusen idéer som vanligt. Ugglor och rävar är två av dem. Dessa är gjorda av en självtorkande lera. Jag har inte använt mig av så mycket lera i mitt hantverk förut, men nu har det intresset verkligen satt in. På kvällarna när tv:n går och lugnet har lagt sig på gården så kan jag knappt sluta göra små figurer. Hela vardagsrumsbordet är fullt, det är tur att karln aldrig klagar.